Knop Home
Knop Video
Knop GP Wognum
Knop Contact

11 en 12 oktober 1980

Grand Prix van Wognum.

11 en 12 oktober organiseerde Pietspeed Racing voor het vierde jaar de Grand Prix van Wognum voor miniatuurauto's. Dit jaar werd voor het eerst gereden op een zesbaans circuit, duurde het programma geen één, maar twee dagen en was er, ook voor het eerst, zware tegenstand voor het team van Piet Blaauw, Pietspeed Racing.

In voorgaande jaren was het team Pietspeed de absolute en onbetwiste topper van het Wognumse slotrace-gebeuren. Het wekte daarom geen verbazing dat Pietspeed Racing na de training op zaterdag de eerste twee plaatsen bezette (Piet Blaauw 38,75 sec., Nico Braas 39,14 sec.). De 3e plaats werd ingenomen door Ben Schoutsen van het team gebroeders Schoutsen met 40,10 sec. Vierde werd Rob Zuiker (team Buren van Pietspeed 41,97 sec.). Vijfde werd René Schoutsen, eveneens van het team gebroeders Schoutsen met 42,02 sec. Na deze 1e en 2e plaats in de training schenen er voor team Pietspeed geen problemen om ook de 6 uurs- race naar hun hand te zetten. Het was daarom een grote verrassing dat de 1e plaats na drie uur racen werd ingenomen door het team gebroeders Schoutsen. Team Pietspeed was met een achterstand van acht ronden 2e. Achter deze 'grote' jongens werd de 3e plaats ingenomen door het team Suzuki racing with Beerepoot and Manshande for Fats Kok. Hun achterstand was op dat moment 94 ronden. Vierde was het team Buren van Pietspeed (Bas Dontje, Rob Zuiker, Marcel Baas), 5e was team 6 (Ruud van Hees, Gino Duin en Marco Bot) terwijl Eddy Hoorn, Paul Konijn en Johan Oemar 6e lagen na drie van de zes uur. Met nog drie uren te gaan vroeg iedereen zich af of het team Pietspeed, dat behalve de slopende zes-uurs race dit weekend toch al bergen werk had moeten verzetten (opbouwen van de baan, leiden van de training, reparaties aan de auto's etc.) de kracht zou kunnen opbrengen om terug te komen. Het lukte. Terwijl het enthousiaste publiek, o.l. v. Fats Kok een ware regen aan premies op de deelnemers deed neerdalen, werden de gebroeders Schoutsen in de resterende uren weer teruggezet naar de 2e plaats.

Deelnemers 6 uurs race
1. Team Pietspeed (Piet Biaauw, Jan van Selm, Nico Braas) 1219 ronden
2. Team gebroeders Schoutsen (Ben, René en Frank Schoutsen) 1210 ronden
3. Team Suzuki racing with Beerepoot and Manshande for Fats Kok (Jos Manshande, Martin en Gerard Beerepoot) 1108 ronden
4. Team Buren van Pietspeed (Marcel Baas, Rob Zuiker, Bas Dontje) 1047 ronden
5. Team 5 (Eddy Hoorn, Paul Konijn, Johan Oemar) 999 ronden
6. Team 6 (Ruud van Hees, Gino Duin, Marco Bot) 982 ronden

Aldus ging de wisselbeker voor de winnaar «overall» naar team Pietspeed en won team Suzuki racing de 1e prijs bij de jongeren.

Deelnemers 6 uurs race
Verslag Walhalla