Knop Home
Knop Video
Knop GP Wognum
Knop Contact

21 en 22 november 1981

Geslaagde Mini-Grand-Prix in Wognum

De Jongerenvereniging 'Bar-Gezellig' heeft in samenwerking met deskundige begeleiding van Piet Blauw en Nico Braas (beide personen vormen tevens het racing-team PietSpeed) een fantastisch mooi racebaanfestijn georganiseerd. Dit spectaculaire gebeuren vond plaats in "t Boenluif' op zaterdag 21 november en zondag 22 november. Het was de vierde keer dat dit evenement plaats vond en trok dit jaar op beide dagen zo'n 70 deelnemers. De jeugd t/m 12 jaar had zaterdag geruime tijd om hun stuurkunsten te vertonen op de vrij grote autoracebaan die maar liefst aan zes auto's plaats kon bieden. Maar zoals elke sport is ook hiervoor enige training gewenst om de auto's op de baan te houden. Daarvoor waren twee volle uren beschikbaar gesteld. Gelukkig was de racebaan binnen geplaatst, zodat de coureurs geen rekening hadden te houden met eventuele verslechterende weersomstandigheden. Nu konden ze gewoon doorscheuren en anders moesten ze misschien nog banden verwisselen. De beste coureurs tijdens de trainingen waren op zaterdag de 10-jarige Gino Duin en op zondag voor de coureurs van 13 jaar en ouder: Ron Prins uit Krommenie, hij is waarschijnlijk naar Wognum gekomen met een iets grotere auto. Na de trainingen begonnen zowel zaterdag ais zondag de officiƫle races, door het toepassen van een handicap-formule had de jeugd tot 12 jaar net zoveel kans om te winnen als de ouderen. De bedoeling is natuurlijk tijdens de officiƫle races om in bepaalde tijd zoveel mogelijk rondes te maken. Maar dat viel niet altijd mee want als je met te hoge snelheid door een bocht ging had je natuurlijk wel een grote kans dat je de macht over het stuur verloor en dan de baan uit vloog. De omstanders langs de baan hielpen je dan wel weer op het goede spoor en dat gaf wel het effekt dat het vele publiek er zeer dicht bij betrokken was.

De echte racegeluiden werden verzorgd door d.j. Fats Kok, die tevens de verdere muzikale omlijsting op zich nam en dit op een voortreffelijke manier gedaan heeft. Daardoor was de sfeer in 't Boenluif ook optimaal en de spanning steeg omhoog vooral als de finales verreden werden. De coureurs werden dan aangemoedigd door de enthousiaste menigte, en een enkele keer financieel voorzien van een premie, beschikbaar gesteld door iemand uit de zaal. Dan volgen hier de uitslagen

Eerst de beste drie coureurs van de jeugd t/m 12 jaar.

1 Bas Dontje
2 Theo Pauw
3 Edo Stork

dan de iets oudere jeugd:

1 Nico Braas
2 Ron Prins
3 Rob Zuiker

De winnaar van de wisselbeker, een strijd die tussen de twee hoogst geplaatsen van de twee groepen ging, werd gewonnen door Nico Braas. Als tweede kwam hier Ron Prins bij te staan. De autobaan die beschikbaar was gesteld door Racing Team PietSpeed, is na een verloting onder de coureurs uiteindelijk gevallen op het lotnummer van Niels van Driel uit Wognum. Volgend jaar hopen de mensen die dit organiseren hun eerste lustrum te vieren, als hun grote inzet en enthousiasme net zo groot als dit jaar kan er weinig misgaan.

John Rood

Verslag Walhalla
Verslag Walhalla