Knop Home
Knop Video
Knop GP Wognum
Knop Contact

16 en 17 december 2006

Een viaduct te ver…

Ja, een viaduct te ver was Maurice Blaauw voor zijn achtervolgers waardoor hij voor het eerst in zijn jonge leven zijn naam voor 1 heel jaar op de wisselbeker mag laten zetten. Maar eerst waren daar op zaterdag 16 december de “ jonge leeuwen” van de basisschool die volop konden trainen en daardoor klaargestoomd werden voor het grote werk.

Zaterdag: in concurrentie met andere sporten wist de GP van Wognum goed overeind te blijven mede door de flexibele wedstrijdindelingen. Als je eerst moest voetballen, rijdt je gewoon wat later. Moet je juist later voetballen (en winterkampioen kunt worden) dan rijd je wat eerder. Veel deelnemers waren het gevolg en een hevige strijd. De baan lag er mooi bij en de auto´s reden als vanouds. Deelname van meisjes en jongens, al waren de jongens in de meerderheid: geheel ten onrechte want er zijn enkele bloedsnelle dames in ons Wognum met Celine en Iris. Veel nieuwe, jonge gezichten want tja, je hoopt die basisschool natuurlijk ook ooit eens te verlaten.Een hele familie Roozendaal, jawel van Everland Rob waarvan Gijs de snelste bleek. Ook de champ van vorig jaar Sander de Boer uit Hoorn was weer van de partij. En om met hem te beginnen: hij moest even warmdraaien en kwalificeerde zich met enige moeite voor de D- finale. Ons systeem: we hebben maar liefst 16 finalisten waarvan de langzaamste 4 van start gaan in de zogenaamde E- finale en slechts de winnaar doorgaat naar de volgende ronde, een knock out systeem dus. Overigens leken de niet-finalisten niet zeer teleurgesteld, ze hadden allemaal lekker veel kunnen rijden. Ryan loos was de eerste finale- winnaar doch moest in de D-finale in Sander de Boer zijn meerdere erkennen maar dat is niet iets waarvoor hij zich behoefde te schamen. In de C-finale was het weer Sander voor Marcel Pijper en snelle dame Iris Bleeker. Ook in de B-finale was Sander de winnaar voor de verrassende Remco Komen en Celine Karsten. Junior Bas van Diepen werd glorieus vierde en daarmee 7e in het algemeen klassement. Tenslotte de A- finale: Sander was inmiddels in vorm en helaas kon daar ook de getalenteerde Christiaan Conijn niets meer aan doen. Hij werd tweede, voor de super-geconcentreerde Rob Bakker en de enthousiaste Maurice Wiering.

Op zondag, de “grote” jongens. Alleen de grote? Nee, gelukkig mochten de besten van zaterdag ook weer meedoen en zo werd het een flink deelnemersveld. De erkend snelle senioren – en eerdere wisselbeker-winnaars – Raymon Veeken, Robin Stam en Sjors Blaauw waren afwezig, een nieuwe naam zou op de beker gaan prijken . We hadden naast de Wognummers ook snelle jongens uit Venhuizen en Hoogwoud op bezoek, wat voor veel spanning zorgde. We hadden voor deze dag weer ons vertrouwde finale systeem, alleen dit keer werden de A en B- finale gecombineerd tot twee halve en 1 hele finale. Weer was daar die snelle Celine die het rechtstreeks (met 5 anderen) tot de halve bracht, maar ook onze trouwe fan Lisa Dekker kwam ver. Uiteindelijk hadden we na de G tot en met C finales 8 snelle rakkers over waarvan er 4 overbleven: Ramon, Roy , Maurice en Sander. Zij mochten 12 minuten lang strijden om de titel, en het was spannend, heel spannend. Maurice lag lang op kop en werd ernstig bedreigd, door met name Ramon. Echter Ramon botste enkele malen met een concurrent en uiteindelijk wit Roy te profiteren. Helaas echter was zijn achterstand net iets te groot, het scheelde 1 viaduct met Maurice die daardoor met de eer ging strijken.

Uitslag Junioren

A-Finale

1 Sander de Boer
2 Christian Conijn
3 Rob Bakker
4 Maurice Wiering

 

B-Finale

1 Sander de Boer
2 Remco Komen
3 Celine Karsten
4 Bas van Diepen

 

C-Finale

1 Sander de Boer
2 Marcel Pijper
3 Jasper Feller
4 Iris Bleeker

 

D-Finale

1 Sander de Boer
2 Ryan Loos
3 Danny Romein
4 Glenn Dekker

 

E-Finale

1 Ryan Loos
2 Jaap Overboom
3 David van Diepen
4 Jordy Benard

Uitslagen Senioren

A-Finale

1 Maurice Blaauw
2 Roy Zwaan
3 Ramon Baart
4 Sander Kasten