Knop Home
Knop Video
Knop GP Wognum
Knop Contact

De Koggenlander - Medemblikker Courant - 5 januari 2012

Artikel De Koggelander - Medemblikker Courant

Het Circuit van Wognum klaar voor de Grand Prix

De Grand Prix van Wognum was dit jaar weer een groot succes

WOGNUM - Hoe een hobby uit kan lopen tot een ware traditie bewijst de 'Grand Prix van Wognum'. Ook dit jaar kunnen jong en oud hun krachten meten op de 'PietSpeed' zesbaans super racebaan.

Altijd een groot succes!

Hou het weekend van 6 tot en met 8 januari vrij voor de Grand Prix van Wognum. Op de grote zesbaans PietSpeedway kunnen coureurs van jong tot oud gratis racen met door de organisatie ter beschikking gestelde miniatuurauto's. Wil je weten wat dit nu precies is, tik op YouTube het woord 'slotracen' in en jawel, filmpjes met uren raceplezier komen aan je ogen voorbij. Hoe uniek het evenement in Wognum ook is, we zijn echt niet de enige met deze tic, het slotracen wordt elk jaar weer populairder. Daarbij zijn we zelfs zeer modern, in deze tijden van het groene rijden en racen: wij rijden al jaren elektrisch. Het clubgebouw van Jongerenvereniging Everland is in januari het groenste circuit dat je je maar kunt voorstellen.

Wie volgt zaterdag Jordy Benard op bij de junioren en zal de snelle Ramon Baart zijn titel met succes verdedigen? Of wordt het Bas van Diepen in strijd met 'Terror Jaap' Overboom met als angstgegner (= tegenstanden waar iedereen bang voor is) Raymond Veeken? Niemand kan dit nog voorspellen, naast een stuk inzicht en behendigheid speelt net als bij de echte Fl ook een stukje geluk mee.

Vrijdagavond 6 januari vanaf 19.30 uur: AGIO avond bedoeld voor oud racers. maar ook voor de 'oudere jongeren': de Boenluif/ Everland bezoekers van vroeger. Zoals gebruikelijk bij ouderen worden tradities aangewend om datgene nog eens dunnetjes over te doen wat hen vroeger ook al niet lukte maar nu is er een excuus: "je wordt ouder papa".

Maarten Bakker uit de streek werd vorig jaar onverwacht een geweldige winnaar, hoe zal het dit jaar gaan? Zaterdag 7 januari vanaf 10.00 uur: Races voor de jeugd van de Basisschool. Inschrijven en trainen tot 13.00 uur. Daarna wedstrijden en finales (tot ongeveer 17.30 uur). Zondag 8 januari vanaf 10.30 uur: Races voor deelnemers van alle leeftijden. Inschrijven en trainen tot 13.00 uur. Daarna wedstrijden en finales (tot ongeveer 18.00 uur). Entree en deelname gratis. Je hoeft geen eigen auto's mee te nemen en aan de bar zijn consumpties verkrijgbaar (zaterdag uitsluitend alcoholvrij) doch broodjes en etenswaar kun je beter zelf meenemen, die hebben we niet. Mocht je niet de hele dag kunnen, meldt het ons dan even want indien mogelijk houden we er rekening mee. Jongerenvereniging Everland bevindt zich op de (auto)Sportlaan 13 in Wognum, naast Voetbal Vereniging Spartanen en Cultureel Centrum het Trefpunt.