Knop Home
Knop Video
Knop GP Wognum
Knop Contact

Bron: de Kogge, 14 januari 2016

Zandvoort wil het Wognum heeft het

Zandvoort wil het, Wognum heeft het

Wognum - De 32e editie van de Grand Prix van Wognum laat zien dat evenement nog net zo geliefd is en wellicht geliefder, dan 32 jaar geleden.

Jongerencentrum Everland was weer omgebouwd tot een replica van een echt F1 circuit. De sfeer zat er snel in, en de coureurs bleken veelal thuis geoefend te hebben op hun eigen 'test' baan. Piet Blauw: "Opvallend is dat zoveel jongeren, nadat ze een keer hier met een wagen geracet hebben zelf een baan aanschaffen. Een teken dat het concept van een racebaan nog steeds niet tot de vergane glorie behoort." Zijn kompaan Nico Braas vult aan: "Dat is dan ook de reden dat er zoveel animo is voor dit weekend." En dat is zo, want door het hele gebeuren heen stonden de deelnemers op elkaar te wachten on aan de bak te mogen. Wat dat betreft mogen we Piet en Nico dankbaar zijn voor hetgeen zij al 32 jaar presteren, een grandioos race-weekend in Wognum.

Tekst en beeld: Cor Koomen

Bron: Westfries Weekblad

Alleen opperste concentratie zorgt ervoor dat de auto's niet uit de bocht vliegen

Alleen opperste concentratie zorgt ervoor dat de auto 's niet uit de bocht vliegen, (foto: Theo Annes)

Opperste concentratie vereist

WOGNUM - Ronkende motoren en spanning en sensatie. Maar bovenal: concentratie. Bij Jongerenvereniging Everland vond afgelopen weekend de Piet Speed Grand Prix van Wognum_plaats.

Op de grote zesbaans Piet Speedway Autoracebaan konden coureurs van jong tot oud gratis racen met miniatuurauto's ter beschikking gesteld door het Piet Speed Racing Team. 's Ochtends trainen, 's middags racen.

Tijn Bleeker uit Wognum wist het hoofd het meest koel te houden en behaalde zijn eerste Grand Prix overwinning; bij de junioren gevolgd door Kaya de Buyzer, Jarno Balk en Boaz de Buyzer. De winnaar_van zondag is geworden Job Zuiver.

De organisatie kijkt tevreden terug op een zeer geslaagde editie.