Knop Home
Knop Video
Knop GP Wognum
Knop Uit de krant

36e PietSpeed E-Grand Prix van Wognum

We gaan naar Zandvoort, al aan de Zee en nemen Ramon, Kane en Tijn (lees: WOUT) mee!

Deze 3 mannen mogen in maart meerijden met een coureur op het Circuit van Zandvoort. Zij hebben er hard voor gereden en gestreden want er lonkte een geweldige beloning, die rit op Zandvoort. 3 mei wordt daar de 35e GP gehouden: Wognum zit op 36!

Rijders en publiek bij de wedstrijden op zaterdag

GP van Wognum hevige gevechten op de baan, daarvan hebben we genoten. Auto's nieuw geschilderd en die bleven tot het einde draaien en dat is een klein wonder. Over zo'n heel weekend kunnen er allerlei storingen zijn maar door de goede voorbereiding worden die zoveel mogelijk voorkomen. Vooral het rondentel-systeem, dat door Nico ontworpen is, mag 'n juweeltje worden genoemd. Af en toe wat bijstellen en het werkt vlekkeloos. Complimenten, met het risico dat Nico letterlijk naast zijn schoenen gaat lopen...

Ook complimenten voor de baanontwerpers Sjors en Maurice die onder het toeziend en adviserend oog van Nico jaarlijks tot afwijkende lay-outs komen. Ook dit jaar weer een mooie, uitdagende baan.

Op de PietSpeedWay, een zesbaans Fleischmann autoracebaan, in JC Everland. Geen files want: 1) geen strandweer en 2) de extra aanvoerpaden in de Heemtuin waren opnieuw geasfalteerd.

Collage van de Grand Prix van Wognum 2020, gemaakt door Everland

AGIO avond: de eeuwige jeugd in The Rooooaring Twenties!

Vrijdagavond 12e AGIO avond. Eigenlijk voor de oudere jeugd vanaf 50 maar verder alles vanaf een jaar of twintig. Wellicht straks ook weer een echte AGIO avond voor de "oudjes"? Wie weet.

Sfeerbeeld Agio Avond

Ramon Baart was het niet verleerd: onverslaanbaar mooie stijl en vingervlugge bewegingen. Leuk de Granny - racebaan: met oude oma's achter rollators. René won deze bij de eerste keer AGIO en had hem voor het publiek uitgestald.

De finalisten van de Agio Avond

In de kleine uurtjes de finale maar de rijders - en inzetters - bleven scherp, Ramon was het scherpste. Ondanks hevige tegenstand van de top 3 van vorig jaar (ja, ze waren er weer!) was hij onhoudbaar.

JUNIOREN: de JEUGD heeft de toekomst.

NHNieuws

Ver voor opening stond de rij. Jeugd basisschool, groep 8 aan laatste jaar bezig hun toekomst? Maar er kwamen ook al vele peutertjes proefdraaien, om te oefenen voor later en wij weten het: de volgende generatie komt eraan!

Deelnemers bij de Junioren

Als winnaar Kane zo is er geen een, is zijn toekomst volgend jaar de wisselbeker? Ging er oerend hard tegenaan. Kwalificeerde op pole position, telkens 1 ronde vóór de nummers twee: Steven Dekker en Thijs Vergers op zaterdag. Zondag legden Rick Schirrmann en Wout Hoogwerf het af tegen Kane. Onze "harde kern", onze E -side.

De races boden veel spektakel het publiek leefde mee. Troost voor rijders die letterlijk afvielen in E t/m C finales, maar ook halve finales boden dramatiek. Coureurs moesten rekening houden met nukken van de witte baan en profiteren van snellere rode en blaauwe. Kanjer Kane maakte er een Rood show van: zijn laatste bij de jeugd. En dat biedt weer kansen voor de uitdagers van 2020: we zagen nu al de kampioenen van 2021.

ALLE LEEFTIJDEN: TIJN, WAT GOED!

De Wisselbeker is inzet op deze dag. Degene die in 5 jaar tijd driemaal wint mag de beker definitief houden. Kane in een flow op pole met zelfs 12 ronden méér dan de zaterdag o.a. door verbeterde witte auto en rubber op de baan. Er werd ook nog een opa/vader/zoon race verreden en daaruit bleek wel dat de Roodjes flink snel zijn. En, Jos won van zoon Jeffrey Zuurbier die daarbij waarschijnlijk moest denken aan het liedje "Pappie rijdt toch niet zo snel enz." De snelle Zoë bereikte de E finale maar kwam helaas niet verder en was wederom de snelste dame. Wessel Snijders en Tijn Bleeker moesten zich via D en C finales naar de halve knokken om "harde kern" te treffen. De hele familie Rood troffen we aan in de C finale en/of halve finales maar het was Kane die de eer hoog hield. Helaas trof Tijn in de halve finale Wout Hoogwerf nogal ongelukkig, maar maakte dat later weer goed. Chaos in de laatste seconden, rijders dachten dat de race al af was maar nee. Overigens werd de Grand Prix van Japan in oktober vorig jaar zelfs 1 ronde te vroeg afgevlagd, dus het kan zomaar fout gaan.

Finalisten alle leeftijden 2020

En foutjes worden ook gemaakt door de coureurs en zoals commentator Maurice dan zegt: "een foutje is duurder dan snelle rondes goedkoop zijn" . Een race wijsheid.

In de finale werd Kane nipt verslagen door Tijn, me Rick als verdediger van de beker op de derde en Ties op de vierde plaats. De ticket voor Zandvoort stond Tijn sportief af aan Wout die in de finale zeker kansrijk was geweest.

Bedankt JC Everland, sponsors het trouwe publiek en inzetters!

Bekers voor de winnaars van de Grand Prix van Wognum

Uitslag AGIO avond

A-Finale

1 Ramon Baart
2 Sven Blaauw
3 Nick Boots
4 Gijs Oijevaar

 

B-Finale

1 Ramon Baart
2 Yannick Nijsingh
3 Rene Schoutsen
4 Peter Romein

Womp

Uitslag Junioren

Finale

1 Kane Rood
2 Thijs Vergers
3 Wout Buis
4 Tim Appelman

 

Ene Halve Finale

1 Thijs Vergers
2 Tim Appelman
3 Nout Rood
4 Levi Rood

 

Andere Halve Finale

1 Kane Rood
2 Wout Buis
3 Steven Dekker
4 Wes Bleker

 

C-finale

1 Tim Appelman
2 Wes Bleker
3 Huub Vlaar
4 Levi de Heer

 

D-finale

1 Wes Bleker
2 Tim Appelman
3 Vince Veken
4 Rijk Rood

 

E-finale

1 Wes Bleker
2 Vince Veken
3 Thijs Sijm
4 Quint Peters

Uitslag alle leeftijden

Finale

1 Tijn Bleeker
2 Kane Rood
3 Rick Schirrmann
4 Ties Mol

 

Ene Halve Finale

1 Tijn Bleeker
2 Ties Mol
3 Wout Hoogewerf
4 Finn Rood

 

Andere Halve Finale

1 Kane Rood
2 Rick Schirrmann
3 Wessel Snijders
4 Wout Buis

 

C-finale

1 Tijn Bleeker
2 Wessel Snijders
3 Levi Rood
4 Nout Rood

 

D-finale

1 Wessel Snijders
2 Kelvin Ursem
3 Huub Vlaar
4 Wes Bleeker

 

E-finale

1 Kelvin Ursem
2 Zoë Kaldenbach
3 Vince Veken
4 Milan Groot

CC Racing

Logo Rensportschiil Zandvoort

De nieuwe Hoofdprijs sponsoren van De Grand Prix van Wognum 2020 zijn Rensportschool Zandvoort en CC-Racing Wognum.

De winnaars van vrijdagavond, zaterdag en zondag mogen een dag meedraaien, naast een ervaren coureur, tijdens de oefeningen bij de race licentie cursusdag van de rensportschool.

Zie de oefeningen in het uitremmen, slipstreamen, starts en het in groepen meerijden van en volledige rondes over het vernieuwde Circuit van Zandvoort.

Dit zal plaatsvinden op 12 maart 2020, tijdens de race licentie cursusdag van de rensportschool.

JR Motorsport is voor het tiende jaar sponsor

Sponsor van De Grand Prix van Wognum 2020 is voor de tiende keer JR Motorsport.
JR Motorsport is hèt domein van betrouwbare en duurzame techniek binnen de BMW autosport.

Autobedrijf Peter Ursem

Autobedrijf Autobedrijf Peter Ursem zorgt ook dit jaar weer voor leuke gadgets en prijsjes voor de deelnemers. Met Nissan en Hyundai verkopen zij ook elektrische auto's, net als op de Pietspeedway!

Logo van Bleeker Bouw

De limonade op zaterdag is geschonken door Bleeker Bouw.

Logo van Edwin van Diepen

De chips op zaterdag is gedoneerd door Edwin van Diepen.

De prachtige nieuwe shirts van de wedstrijdleiding zijn gemaakt door borduurstudio eSBee