Knop Home
Knop Video
Knop GP Wognum
Knop Uit de krant

37e Grand Prix van Wognum 2023 in JC Everland

Was het de “hel van 23”? Het GP weekend kleurde donker Rood...

Voor sommigen voelde het als de Hel van Wognum, op die momenten dat je denkt er te zijn maar dan toch weer niet. Dat noemen we verliezen. Na dit weekend "Blue Monday", de maandag van de laatste volle week van januari (dat is officieel, de media gebruiken 3e maandag van januari). Op deze dag voelen de GP deelnemers zich soms treurig , neerslachtig of weemoedig. Alle goede voornemens mislukt. Denkend aan de pech die zij gehad hebben of omdat het gewoon niet lukte. Maar, vooral: het is alweer afgelopen en zij willen graag verder! Het hele jaar wachten. Jammer. De Britse psycholoog die deze maandag heeft bedacht wilde dat mensen vooral nadenken over geluk. Het geluk was dit weekend in ieder geval voor de onderstaande rijders.

Winnaars zondag

AGIO avond:

 1. Ramon Baart
 2. Tijn Bleeker
 3. Tom Seinen
 4. Nick Boots

Zaterdag:

 1. Daan veeken
 2. Krijn Dekker
 3. Duuk Grippeling
 4. Zjee Koeleman

Zondag:

 1. Finn Rood
 2. Thijs Vergers
 3. Wout Hoogewerf
 4. Kane Rood

Wedstrijden zondag

ZATERDAG/ JUNIOREN

We moesten even wachten maar dat was de moeite waard. Veel rijders die geweldig presteerden maar voor sommigen : toch naar de Blue Monday. Niet voor de allerkleinsten, meedoen is belangrijker dan winnen. Die hele grote baan, best moeilijk om het overzicht te houden: hoe werkt die "knijper"? Welke auto heb je? Bewondering voor de prestatie van de ukkie's op zaterdag. Trotse ouders erbij, denkend aan hun eigen jeugd.

Overeenkomst met onze GP en de formule 1: Vader Jos Verstappen ziet zoon Max Kampioen worden. Bij ons: oud winnaar Raymond Veeken / zoon Daan kampioen bij de junioren. Gedegen opleiding en ook hij: benzine in het bloed. Succes kon niet uitblijven. Kwam van plaats 11 uit de voorrondes en reed via C- en halve finale naar de finale. Hij pakte op het allerlaatste moment Krijn Dekker . Verwarring echter: in de 1e heat was de auto van Daan door de teller van Krijn gereden, bij hem 1 ronde erbij/ bij Krijn er af. Vernieuwde software zorgde ervoor dat dit (nog) niet in het systeem getoond kon worden. Het enthousiasme van de speaker over de spannende wedstrijd en de nog te corrigeren ronde kon het eventjes niet winnen van de getoonde stand.

ZONDAG/ALLE LEEFTIJDEN

Daan deed zondag wederom mee, mistte helaas de trainingen. In de voorrondes werd het 13e en dus nét te weinig voor de finale. Van Daan , maar ook van een aantal andere deelnemers werd het aantal rondes verhoogd door panne met de rode baan.

Finalisten alle leeftijden 2023

Maar, geluk bij een ongeluk: "onze" Nico verstapte zich bij het wisselen van de auto's en sleurde een baandeel mee: Nico kleurde donker rood... Dat was een mooi moment om tevens het euvel aan de rode baan te verhelpen.

Reparatie baan

Rood gekleurd werd de GP het hele weekend; de familie Rood kwam met z'n allen, jongens en meisje. Kane ( haarkleur licht) kwam op bij de AGIO tot plek 5, maar Finn ( haarkleur donker) wist op zondag de wisselbeker te pakken. Verdediger Tijn was verhinderd, de baan lag open voor de familie Rood. Ook hier weer een grote opkomst en 2 uitschieters die de A finale rechtstreeks behaalden: Kane en Thijs Vergers. In de C finale kwam ook Krijn weer aan de start: hij is in vorm. Thijs Sijm en Rick Schirrmann stroomden echter door naar de halve finales en daar stopte het voor hen. Wout Hoogewerf en Finn bereikten de laatste 4. En Finn (donker) Rood won, de verschillen waren klein maar duidelijk. Voor Finn en Kane vast en zeker een Red Sunday!

Volgend jaar, 38 e editie , tot dan!

Bedankt JC Everland, sponsors het trouwe publiek en inzetters!

Uitslag AGIO avond

A-Finale

1 Ramon Baart
2 Tijn Bleeker
3 Tom Seinen
4 Nick Boots

 

B-Finale

1 Tijn Bleeker
2 Kane Rood
3 Martijn van Etten
4 Nick Velzeboer

 

C-Finale

1 Tijn Bleeker
2 Finn Rood
3 Wout Hoogewerf
4 Damy Appel

Womp

Uitslag Junioren

Finale

1 Daan Veeken
2 Krijn Dekker
3 Duuk Grippeling
4 Zjee Koeleman

 

Ene Halve Finale

1 Daan Veeken
2 Kick Bakker
3 Armin Schermer
4 Falco Moes

 

Andere Halve Finale

1 Duuk Grippeling
2 Jort Hartog
3 Randey de Rooij
4 Silvan Koopman

 

C-finale

1 Daan Veeken
2 Silvan Koopman
3 Emma Vergers
4 Maxime Ursem

Uitslag alle leeftijden

Finale

1 Finn Rood
2 Thijs Vergers
3 Wout Hoogewerf
4 Kane Rood

 

Ene Halve Finale

1 Finn Rood
2 Tim Appelman
3 Thijs Sijm
4 Quinn Peters

 

Andere Halve Finale

1 Wout Hoogewerf
2 Nout Rood
3 Rick Schirrmann
4 Levi Rood

 

C-finale

1 Thijs Sijn
2 Rick Schirrmann
3 Krijn Dekker
4 Randey de Rooij
De prachtige nieuwe shirts van de wedstrijdleiding zijn gemaakt door borduurstudio eSBee